
Om Klimaakademiet
Klimaakademiet laver kurser, masterclasses, workshops, foredrag og netværk for grønne ledere og forandringsagenter. Vi er organiseret som en non-profit almennyttig forening.
Klimakrisen får større og større bevågenhed, men konkret klimahandling bremses ofte af mangel på kompetencer. Klimaakademiet er sat i verden for at styrke flere menneskers potentiale til at skabe reelle forandringer.
Klimaakademiet bygger bro mellem visioner og virkelighed. Vi insisterer på nødvendigheden af dybdegående forståelse for klimakrisen, men samtidig giver vi inspiration og værktøjer til klimahandling som individ eller organisation.
Klimaakademiet bygger på en høj faglighed og har kontakt til førende klimaeksperter. Samtidig skaber vi inspirerende og effektive læringsrum, som ikke blot formidler viden, men også engagerer deltagerne som hele mennesker med individuelle værdier, vaner og verdenssyn.
Klimaakademiets bestyrelse
-
Inge Nilsson
FORPERSON I BESTYRELSEN
Inge Nilsson er sekretariatschef i CONCITO, hvor hun blandt andet har spillet en væsentlig rolle i DK2020-projektet, som understøttede udvikling af klimaplaner til alle danske kommuner.
-
Anna Bak Jäpelt
NÆSTFORPERSON I BESTYRELSEN
Anna Bak Jäpelt er landbrugspolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening. I 2021 gik hun selv på Klimaakademiets første kursusforløb.
-
Jes Broeng
MEDLEM AF BESTYRELSEN
Jes Broeng er professor og direktør for DTU Entrepreneurship. Han er serieiværksætter og medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd.
-
Jesper Steenberg
MEDLEM AF BESTYRELSEN
Jesper Steenberg er leder af Energi & Vand - Greater Copenhagen Living Lab, som arbejder for bæredygtig byudvikling gennem læring og pædagogiske virkemidler.
Dem har vi samarbejdet med
Klimaakademiets medarbejdere
Anders Holst Bodin
Anders Holst Bodin er stifter og direktør for Klimaakademiet, ph.d. og forfatter. Han brænder for at inspirere til klimahandling som på én gang er effektiv og værdibåret. Anders trækker på en usædvanligt bred baggrund fra naturvidenskab, musik og en livslang interesse for filosofi.
Ingeniør og ph.d. i fysik og bæredygtig energiteknologi med forskningserfaring fra DTU & Stanford University’s partikelaccelerator SLAC i USA.
Forfatter til bogen Klimakrisens Rødder, som af bibliotekernes lektør blev betegnet som “Den bedste bog jeg har læst om klimakrisen. Et fremragende og suverænt formidlet mix af videnskab, filosofi og et løsningsorienteret bud på håndteringen af klimakrisen.”
Beskikket censor på Københavns Universitets kandidatuddannelse i klimaforandringer.
Klarinettist og har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og været i mesterlære hos musiker og forfatter Peter Bastian.
Mikael Bellers Madsen
Mikael er seniorkonsulent i Klimaakademiet, hvor han arbejder med at udvikle undervisningsforløb, særligt med fokus på adfærd, forbrug og klimavenlige fødevarer.
Mikael kommer fra 12 år som adfærdsanalytiker i Danmarks grønne tænketank CONCITO. Her arbejdede han med forbrug og forbrugeradfærd, og blandt andet analyseret deleøkonomiens klimapotentialer samt sammenhængen mellem klimamæssig bæredygtighed og psykologisk trivsel.
I 2019 udgav han bogen ”Klimatosserne – Fortællinger om klima, forbrug og det personlige ansvar”. Han holder desuden jævnligt foredrag om klimadagsordenen.
Esben Martiny-Bruun
Esben er ekstern konsulent i Klimaakademiet, hvor han arbejder med workshops og kurser, som styrker klimavenlige adfærds- og kulturforandringer.
Han er til daglig klimaanalytiker ved Vanebrudspalæet i Aarhus, hvor han i samarbejde med Aarhus universitet har udviklet en nyskabende kombination af workshops og onlineværktøjer, som hjælper folk med at skabe konkrete klimavenlige ”vanebrud” i hverdagen. Han er en erfaren oplægsholder og faciliterer gerne workshops, debatter og samtaler, senest fx med Connie Hedegaard.
Esben er cand.mag. i idéhistorie og internationale studier, og har skrevet speciale om forholdet mellem religion og klima. Han har over de senere år opbygget en stor viden om CO2e-udledninger fra forskellige adfærdsmønstre og er særligt interesseret i brobygning mellem kvantitative og kvalitative tilgange til klimaproblemet. I 2021 gik han selv på Klimaakademiets forandringsagentforløb.
Alexandra Hasdorf
Alexandra er ekstern konsulent i Klimaakademiet, hvor hun arbejder med procesdesign, facilitering og design af transformative læringsforløb.
Med en baggrund som Kaospilot har hun bl.a. ledt en større grøn omstillingsproces i Kongehuset, og er lige nu teamleder på Kaospiloternes 3-årige uddannelse i Enterprising Leadership.
Hendes mission er at genfortrylle verden med en kobling af indre menneskelig udvikling, bæredygtige transformationsprocesser og helhedsorienterede læringsforløb. Desuden er hun yogalærer og har været forperson for Landsforeningen for økosamfund.
Simon Elsborg Nygaard
Simon Elsborg Nygaard er ekstern konsulent i Klimaakademiet, hvor han arbejder med adfærdsmæssige og psykologiske aspekter af bæredygtighed.
Han har en baggrund som ph.d. i psykologi og har forsket i koblingen mellem klimakrisen og menneskelig psykologi. Han fokuserer i dag særligt på at understøtte “bæredygtig trivsel” gennem initiativer, som skaber synergier mellem miljømæssig bæredygtighed og menneskelig trivsel.
Simon er en efterspurgt foredragsholder og har udover Klimaakademiet sin egen selvstændige konsulentvirksomhed. Desuden er han ekstern lektor på Aarhus Universitet og medforfatter til bogen ”Bæredygtig Business”.
Jakob Stougaard Wang
Jakob er studentermedhjælper hos Klimaakademiet. Han har en bachelor fra digital design på Aarhus Universitet, og læser til kandidat i digital design og interaktive teknologier, med specialisering i interaktionsdesign, på IT-Universitetet i København.
Han er på sit studie optaget af innovative måder at synliggøre klimaforandringerne gennem for eksempel digitale teknologier. Jakob undersøger herigennem, hvordan man kan skabe meningsfulde forbindelser mellem menneskelige samfund og ikke-menneskelige økosystemer med brug af redskaber som data visualiseringer og sensorteknologi. Derudover er Jakob musiker.

Klimaakademiets historie
I 2021 blev Klimaakademiet stiftet på initiativ af ph.d. og forfatter Anders Holst Bodin. Akademiet blev stiftet i partnerskab med Danmarks Grønne Tænketank CONCITO, men er i dag en uafhængig non-profit. Første kursusforløb blev gennemført med støtte fra Salling Fondene. Mange alumner arbejder i dag med klima i offentlige og private organisationer.
I 2022 gennemførte vi Klimaakademiets Kommunekaravane, som inddragede aktører i klimahandling i seks danske kommuner. Projektet var støttet af Energifonden. Derudover begyndte vi for alvor at arbejde med kompetenceudvikling for kommunale ledere og medarbejdere.
I 2023 kørte vi vores andet længere kursusforløb i samarbejde med Center for Applied Ecological Thinking på Københavns Universitet, støttet af KR Foundation. Kurset gav unge humanister kompetencer til faktabaseret og forandringsmotiverende klimakommunikation. Vi udbyggede desuden vores samarbejde med kommunale aktører på klimaområdet.
I 2024 omdannede vi Klimaakademiet til en almennyttig forening under ledelse af en demokratisk valgt bestyrelse. Ud over at fortsætte og udbygge vores allerede eksisterende aktiviteter, startede vi netværket Forgrening for at understøtte mennesker, der arbejder professionelt med bæredygtighedsdagsordenen.